Agenda & Tips


WvdS1016 Proef flexparkeren

Thema Week van de Stad 

Samen met ondernemers en bewoners is de gemeente Amsterdam in gesprek gegaan om een oplossing te vinden voor het fietsparkeren op de Herengracht, tussen Raadhuisstraat en Leliegracht. Op deze locatie worden namelijk veel fietsen en scooters op de stoep geparkeerd waardoor er geen doorloopruimte op de stoep meer is.

Om het fietsprobleem te verhelpen, wordt er een proef gestart met het dubbel gebruiken van parkeerplaatsen. In de proef worden drie autoparkeerplaatsen overdag gebruikt voor fietsparkeren en in de avond voor autoparkeren. Er worden borden geplaatst die aangeven dat er door fietsers geparkeerd mag worden, en binnen welke tijden.

De proef zal zes maanden duren, van 1 oktober 2016 tot 1 april 2017. Gedurende die tijd moet blijken of zowel fietsers als automobilisten zich houden aan de tijden die op het bord vermeld staan. Als het veelvuldig voorkomt dat auto’s overdag of fietsen ’s nachts blijven staan, betekent dat de proef niet succesvol is. De oude situatie wordt dan teruggebracht.