Agenda & Tips


WvdS2016 Expertmeeting II

Thema Week van de Stad 

Elk jaar ‘viert’ Stad-Forum tijdens de Week van de Stad een actuele opgave. Dit jaar is het thema: ‘Vacant: de binnenstad van Amsterdam’. Ter voorbereiding op de Week van de Stad 2016 gaat een aantal expert-bijeenkomsten plaatsvinden.

Stad-Forum organiseerde op 1 september de tweede expert-marathon.
In vier gesprekken met deskundigen tekende Stad-Forum de Toekomstkaart van de Amsterdamse Binnenstad in 2036 op.

De navolgende vragen werden gesteld:
Betaalbaar wonen: wat zijn de belangrijkste sleutels om het wonen in de, alsmaar aantrekkende binnenstad, betaalbaar te houden? En hoe groot moet de woningvoorraad, geredeneerd vanuit de gedachte van de doelgroep van beleid, zijn in de binnenstad?
Digitalisering: wat zijn de belangrijkste veranderingen in de binnenstad door digitalisering? Levert dit ruimte op?
Nieuwe economie: wat moet verstaan worden onder nieuwe economie? Hoe betekent de nieuwe economie voor de huidige economische functies in de binnenstad? En levert de nieuwe economie ruimtewinst in de binnenstad op?
Water: wat zijn de belangrijkste opgaven op het gebied van water in de binnenstad? Zijn dit de reeds bekende opgaven of gaat het om fundamenteel andere opgaven? En levert de wateropgave ruimtewinst in de binnenstad op?

Aanwezig waren Arjan van Timmeren [AMS], Frank Kors [BMW], Jeroen Frissen [Ymere], Jeroen Slot [OIS], Kenan Aksular [BMWi], Maarten Claassen [Waternet], Otto Raspe [PBL],  Tijs van den Boomen [journalist].

Saskia Naafs heeft de expert-marathon schriftelijk vastgelegd en Sander de Knegt heeft de illustraties verzorgd. Lees hier het stad-forum-verslag-010916

De Week van de Stad 2016 ‘Vacant: de binnenstad van Amsterdam’ vindt plaats van
5 t/m 13 november.